Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a helyzet, ha a gyermekem még sosem bringázott?

Kurzusaink egészen a kezdő lépésektől épülnek fel, a futóbringától a pedálos kerékpárral való biztonságos közlekedésig, így örömmel várjuk azokat a gyermekeket is, akik még sosem ültek kerékpáron.

Mi a helyzet, ha a gyermekem már tud pedálos biciklivel menni?

A tavaszi tanfolyamok során szülői konzultáció és/vagy szintfelmérő alapján döntjük el, hogy a gyermekek a futóbringás vagy a pedálos bringás csoportba kerülnek. Vegyes csoportok is elképzelhetőek a létszámtól függően. A napközis táborokban mindenkivel ugyanazt gyakoroljuk, de az aktuális tudás alapján differenciálunk, szükség esetén könnyítünk vagy nehezítünk a feladatokon. Számos esetben az a tapasztalatunk, hogy egy olyan gyermek is rengeteget fejlődik futóbringán, aki már tud pedálos biciklivel menni.

Hol és mikor mikor vannak kurzusok?

A tanfolyamaink helyszíneit és időpontjait folyamatosan megtalálhatjátok a tanfolyamok menüpont alatt. Emellett facebook oldalunkon is tájékozódhattok aktuális kurzusainkkal kapcsolatban. Fontos, hogy az órák kezdése előtt legalább 10 perccel érkezzetek, hogy legyen idő az öltözködésre, illetve felkészülésre.

Milyen öltözék ajánlott az órákon?

A legfontosabb tudnivaló, hogy a tornatermi foglalkozásokon váltócipő használata kötelező. Emellett érdemes kényelmes váltóruhát hozni a gyermeknek, mely nem akadályozza a mozgásban, illetve a kinti foglalkozásokhoz évszaknak megfelelő öltözetet. Kérünk benneteket, hogy a tornatermi tanfolyamok esetében az öltözőben, és ne a teremben öltözzetek át.

Mit hozzak magammal?

Lehet-e saját felszerelést hozni?

Táborokban és délutáni tanfolyamok során alapvetően saját eszközök (bicikli és sisak) használatát javasoljuk. Amennyiben nincsen megfelelő méretű saját eszközötök, vagy nem tudjtáok magatokkal hozni, úgy a szükséges felszerelést mi is tudjuk biztosítani számotokra. Ebben az esetben mindenképpen jelezzétek az igényt előzetesen. Óvodai szervezett csoportok számára és rendezvények alkalmával a felszereléseket többnyire mi biztosítjuk, előzetes egyeztetés alapján.

Miből is áll tulajdonképpen egy ilyen foglalkozás?

Az OviBringa tanfolyamokon először futóbiciklivel gyakorlunk rengeteg ügyességi feladatot és a gyerekek szempontjából gyakran előforduló közlekedési helyzetet. Ezt követően pedálos biciklivel is begyakoroljuk ezeket a feladatokat. Célunk, hogy a kurzusok végére minden gyermek biztonságosan közlekedjen pedálos bringával. Amennyiben szívesen olvasnál többet a módszertanról, kattints ide.

Mennyibe kerülnek a tanfolyamok? Van valamilyen kedvezmény?

A tanfolyamok és a táborok ára helyszínenként eltérő lehet, erről a szolgáltatások menüpontban adunk tájékoztatást. A délutáni tanfolyamokra 4 és 10 alkalmas bérletet vásárolni. A 4 alkalmas bérlet 5 hétig használható fel. Tesóknak 10% kedvezményt biztosítunk minden tanfolyam és tábor esetében.

Milyen módon tudunk fizetni?

Jelenleg készpénzzel, átutalással, és SZÉP Krátya szabadidő zsebbel lehet fizetni nálunk. Készpénzes fizetés esetén nyugtát adunk, de kérhettek áfás számlát is. Banki átutalás esetében először egy díjbekérőt állítunk ki, majd az utalás beérkezésekor megküldjük a számlát részetekre. SZÉP Kártyás fizetés esetén az előlegküldési funkciót tudjátok használni az OTP SZÉP kártya online rendszerében.

Olyan gyermeknek is érdemes menni, aki már tud biciklizni?

Igen, abszolút. Számtalan izgalmas feladatunk van, amelyek minden gyermek számára vidám hangulatot teremt. A bringás készségeken túlmenően nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a gyermekek csapatban, másokkal együttműködve is élvezzék a különféle játékos feladatokat. Emellett a későbbiekben olyan fontos közlekedési szituációkat is gyakorlunk, amelyeknek egész életük során nagy hasznát veszik majd.

 

Mennyi idő egy foglalkozás?

A foglalkozások a gyermekek életkorára tekintettel körülbelül 40-50 percet vesznek igénybe, az előkészületekkel és az elköszönéssel együtt nagyjából 1 órás programmal számolhattok.

Lehet-e nézni a foglalkozásokat?

Az első órán javasoljuk, hogy jelen legyen egy szülő, aki meg tudja nézni, hogyan zajlanak a foglalkozásaink, és a szükséges dolgokat meg tudjuk beszélni. A későbbi órákon a 4 év feletti gyermekek esetében javasoljuk, hogy a szülők a távolból figyeljék az órát, hogy a gyermekek figyelme a játékra és a gyakorlatokra tudjon összpontosulni.

Gyermekem még nem töltötte be a 3 éves kort, ez kizáró ok?

3 év alatti gyermekek esetében azt javasoljuk, hogy gyertek el egy alkalomra és nézzétek meg, hogy tetszik-e a gyermeknek. Ezután tudunk egyeztetni a továbbiakról. Ha az eslő alkalom után nem jöttök többet, akkor ez az alkalom ingyenes számotokra.

Hogyan tudok jelentkezni?

A szolgáltatások menüpontban minden szolgáltatástípus oldalán találsz egy jelentkezési lapot. Az űrlap kitöltésével vagy bármely elérhetőségünkön is felveheted velünk a kapcsolatot. Jelentkezéskor szükséges megadni, hogy melyik kurzusra szeretnétek járni, illetve a gyermek keresztnevét és életkorát, a szülő teljes nevét valamint egy kapcsolattartói e-mail címet és telefonszámot.

Van lehetőség egyéni órára?

Amennyiben egyéni foglalkozást szeretnél gyermeked számára, kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

 

Hány fősek a csoportok?

A csoportok létszámát 10 főben maximalizáljuk annak érdekében, hogy mindenkire kellő figyelmet tudjunk szentelni. Ekkora csoporttal is minden esetben két oktató foglalkozik. Tapasztalatunk szerint 10 fő felett a biciklis foglalkozások ebben a tanulási fázisban nem biztonságosak.