Gyakran Ismételt Kérdések

Hol és mikor mikor vannak kurzusok?

A tanfolyamaink helyszíneit és időpontjait folyamatosan megtalálhatjátok a tanfolyamok menüpont alatt. Emellett facebook oldalunkon is tájékozódhattok aktuális kurzusainkkal kapcsolatban. Fontos, hogy az órák kezdése előtt legalább 10 perccel érkezzetek, hogy legyen idő az öltözködésre, illetve felkészülésre.

Milyen öltözék ajánlott az órákon?

A legfontosabb tudnivaló, hogy a tornatermi foglalkozásokon váltócipő használata kötelező. Emellett érdemes kényelmes váltóruhát hozni a gyermeknek, mely nem akadályozza a mozgásban, illetve a kinti foglalkozásokhoz évszaknak megfelelő öltözetet. Kérünk benneteket, hogy a tornatermi tanfolyamok esetében az öltözőben, és ne a teremben öltözzetek át.

Mit hozzak magammal?

Lehet-e saját felszerelést hozni?

Foglalkozásinkra minden alkalommal hozunk magunkkal elegendő mennyiségű futó és/vagy pedálos kerékpárt, illetve bukósisakot. Amennyiben valaki mégis saját felszerelést szeretne használni, természetesen arra is van lehetőség. Amit mindenképp hozzatok magatokkal az a váltócipő, megfelelő öltözék, illetve innivaló.

Mennyibe kerülnek a tanfolyamok? Van valamilyen kedvezmény?

A tanfolyamok ára helyszínenként eltérő lehet, erről minden tanfolyam oldalán adunk tájékoztatást. Az órákra tudtok napijegyet és 4 alkalmas bérletet vásárolni. A 4 alkalmas bérlet 5 hétig használható fel. Tesóknak 10% kedvezményt biztosítunk minden tanfolyam esetében.

Milyen módon tudunk fizetni?

Jelenleg kétféle fizetési módot biztosítunk: készpénzes és átutalásos. Készpénzes fizetés esetén nyugtát adunk, de kérhettek áfás számlát is. Banki átutalás esetében először egy díjbekérőt állítunk ki, majd az utalás beérkezésekor megküldjük a számlát részetekre.

Mi a helyzet, ha a gyermekem még sosem bringázott?

Kurzusaink egészen a kezdő lépésektől épülnek fel, a futóbringától a pedálos kerékpárral való biztonságos közlekedésig, így örömmel várjuk azokat a gyermekeket is, akik még sosem ültek kerékpáron.

Mi a helyzet, ha a gyermekem már tud pedálos biciklivel menni?

A tavaszi tanfolyamok során szülői konzultáció és/vagy szintfelmérő alapján döntjük el, hogy a gyermekek a futóbringás vagy a pedálos bringás csoportba kerülnek. A napközis táborokban mindenkivel ugyanazt gyakoroljuk, de az aktuális tudás alapján differenciálunk, szükség esetén könnyítünk vagy nehezítünk a feladatokon. Számos esetben az a tapasztalatunk, hogy egy olyan gyermek is rengeteget fejlődik futóbringán, aki már tud pedálos biciklivel menni.

Olyan gyermeknek is érdemes menni, aki már tud biciklizni?

Igen, abszolút. Számtalan izgalmas feladatunk van, amelyek minden gyermek számára vidám hangulatot teremt. A bringás készségeken túlmenően nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a gyermekek csapatban, másokkal együttműködve is élvezzék a különféle játékos feladatokat. Emellett a későbbiekben olyan fontos közlekedési szituációkat is gyakorlunk, amelyeknek egész életük során nagy hasznát veszik majd.

 

Mennyi idő egy foglalkozás?

A foglalkozások a gyermekek életkorára tekintettel körülbelül 40-50 percet vesznek igénybe, az előkészületekkel, illetve az órák végén lévő jutalmazással együtt nagyjából 1 órás programmal számolhattok.

Hány alkalmasak a tanfolyamok?

A tornatermi tanfolyamok november elejétől február végéig hetente egy alkalommal kerülnek megrendezésre. Ez átlagosan 24 alkalmat jelent. Az óvodai tanfolyamok hossza első sorban az óvodavezetővel közösen kigondolt programtól függ, ez óvodánként változahat. erről bővebb tájékoztatást itt olvashatsz. A nyári napközis táborok 5 napig tartanak.

Lehet-e nézni a foglalkozásokat?

Az első órán javasoljuk, hogy jelen legyen egy szülő, aki meg tudja nézni, hogyan zajlanak a foglalkozásaink, és a szükséges dolgokat meg tudjuk beszélni. A későbbi órákon a 4 év feletti gyermekek esetében javasoljuk, hogy a szülők a termen kívül várakozzanak, hogy a gyermekek figyelme a játékra és a gyakorlatokra tudjon összpontosulni.

Gyermekem még nem töltötte be a 3 éves kort, ez kizáró ok?

3 év alatti gyermekek esetében azt javasoljuk, hogy gyertek el egy alkalomra, ami mindenki számára ingyenes, és nézzétek meg, hogy tetszik-e a gyermeknek. Ezután tudunk egyeztetni a továbbiakról.

Hogyan tudok jelentkezni az OviBringa kurzusra?

Kurzusainkra az alábbi módokon lehet jelentkezi: honlapunkon a jelentkezés menüpont alatt található online űrlap kitöltésével vagy bármely elérhetőségünkön. Jelentkezéskor szükséges megadni, hogy melyik kurzusra szeretnétek járni, illetve a gyermek keresztnevét és életkorát, a szülő teljes nevét valamint egy kapcsolattartói e-mail címet és telefonszámot.

Van lehetőség egyéni órára?

Amennyiben egyéni foglalkozást szeretnél gyermeked számára, kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

 

Hány fősek a csoportok?

A csoportok létszámát 12 főben maximalizáljuk annak érdekében, hogy mindenkire kellő figyelmet tudjunk szentelni.Ekkora csoporttal is minden esetben két oktató foglalkozik. Ha a csoport létszáma mégis meghaladja a 12 főt, akkor az oktatók száma is növekszik eggyel.

 

Miből is áll tulajdonképpen egy ilyen foglalkozás?

Az OviBringa tanfolyamokon először futóbiciklivel gyakorlunk rengeteg ügyességi feladatot és a gyerekek szempontjából gyakran előforduló közlekedési helyzetet. Ezt követően pedálos biciklivel is begyakoroljuk ezeket a feladatokat. Célunk, hogy a kurzusok végére minden gyermek biztonságosan közlekedjen pedálos bringával. Amennyiben szívesen olvasnál többet a módszertanról, kattints ide.

  • w-facebook
  • White Instagram Icon

Tel: +36/20-588-7540 

Email: ovibringa@gmail.com

Dreamland Cycling Kft.

7622 Pécs, Nagy Lajos Király útja 14. fsz. 3. 

OTP SZÉP Kártya

Elfogadóhely

© 2023 by Dreamland Cycling Kft. Proudly created with Wix.com