Programok egész évben

 

Tanfolyamok heti rendszerességgel

Március közepétől kihasználjuk a jó időt és a szabad ég alatt, óvodák udvarán és parkokban tartjuk a foglalkozásokat. A gyerkőcök így a jól megszokott környezetben ügyesedhetnek bringával is.

Nyári napközis táborok

Nyáron több alkalommal is szervezünk napközis tábort, amelyek keretében 5 napon keresztül vidám hangulatban, rengeteg játékos feladattal tanulunk bringázni és közlekedni.

Tornatermi foglalkozások ősztől tavaszig

Szeptember közepétől március közepéig a korai sötétedés és a kinti hideg miatt fűtött tornatermekben tartjuk az órákat. A téli időszakban kiemelten fontos a mozgás a gyerkőcök életében.

Miért jó az OviBringa?

Az OviBringa tanfolyamokon a gyermekek stressz mentes környezetben tanulhatnak meg bringázni. Minden gyakorlatot játékos formába öntünk, így a közös idő mindig vidám hangulatban telik. A bringázás jelentős mértékben hozzájárul az egyensúly érzék fejlesztéséhez, így kifejezetten jót tesz a  mozgás koordinációnak és reakcióidőnek. A játékba gyakran előforduló közlekedési szituációkkal csempészünk egy kicsit a mindennapokból.

 

Ezáltal biztonságos környezetben készülünk fel az utcán található kihívásokra. Az órák keretében folyamatosan pozitív visszacsatolással építjük a gyermekek önbizalmát, és apró elismerésekkel tartjuk fenn a hosszú távú motivációt. Az OviBringa módszertant hazai és nemzetközi tudásanyagra építettük, sportedzők, közlekedési szakemberek és egykori élsportolók bevonásával, így biztosítva a magas minőségű oktatást.

Miben ad többet az OviBringa?

Az OviBringán fejlődő gyermekek a számos különböző gyakorlatnak köszönhetően hétről hétre egyre ügyesebbek lesznek. Az alapvető mozgáskultúrának olyan alapjait sajátítják el a tanfolyamok során, amelyet később egész életük során hasznosítani tudnak majd, legyen szó sportról vagy a mindennapi közlekedésről.

Sokan tudják, hogy a rendszeres biciklizés a többi mozgásformához hasonlóan jelentősen csökkenti szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A köztudatba azonban még kevésbé épült be, hogy a bringázás nagy mértékben javítja a memóriát és a koncentrációt. Azok a gyermekek, akik rendszeresen bicikliznek, az óvodában és az iskolában is jobban fognak teljesíteni.

Az OviBringa tanfolyamok során pozitív visszajelzésekkel ösztönözzük a gyermekeket, így sokat teszünk a negatív stressz helyzetek elkerüléséért. Mivel a kerékpározás során a szervezet kortizol szintje jelentősen csökken, a biciklizés hatékony ellenszere a depressziónak, a levertségnek és a szorongásnak. A rendszeresen bringázó gyerkőcök így boldogabbak lesznek, és reményeink szerint így a gyerekkoruk is tovább tart egy kicsivel.

Mi az, amit mindenkinek biztosítunk?

 

Futóbicikli vagy pedálos bicikli: Foglalkozásainkra különböző méretű futóbiciklikkel és/vagy pedálos bringákkal érkezünk, melyek különböző hosszúságú nyeregcsővel és állítható kormánnyal vannak felszerelve, ennek köszönhetően az egészen apró csemetéktől a nagyobbakig, mindenkinek megfelelő választékot nyújt. Ezeket minden alkalomra visszük magunkkal, hogy Nektek csak a gyermekkel kelljen foglalkozni.

Bukósisak: A kerékpáros felszerelés egyik legfontosabb eszköze kétségkívül a bukósisak. A gyermekek biztonsága pedig elsődleges számunkra, így ebből a felszerelésből is mindig van nálunk elegendő, hogy egyetlen kobak se maradjon védtelenül. Óráinkon a viselésük kötelező, emellett igen hasznos ha a gyermekek megszokják, hogy enélkül bizony sehova se induljanak útra

Pálya elemek: Kurzusaink során igen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek a kerékpározás rejtelmeit játékos feladatok során igyekezzenek elsajátítani. Ehhez számos olyan eszközt használunk (pl. bólyák, labda, kerékpárgumi, padok), amelyekkel a feladatok egyrészt szórakoztatóvá válnak, másrészt segítenek a gyermekek tudását továbbfejleszteni. Emellett a későbbi foglalkozások során a legalapvetőbb KRESZ táblákat is behozzuk a játékokba, hogy a felnőtt jelenlétében történő biztonságos közúti közlekedés se okozzon problémát.

Télen fedett, fűtött tornaterem, tavasztól őszig kinti helyszínek: Mivel kurzusaink egész évben zajlanak, így a foglalkozás helyszínei évszaktól függenek. Nálunk azonban télen sem kell lemondani a kerékpározás öröméről, hiszen késő ősztől kora tavaszig fedett, fűtött tornateremben várjuk a gyermekeket. A tavasz második felétől pedig különböző óvodák udvarain, illetve később nyári kurzusok kinti helyszínein fejleszthetik a gyermekek a tudásukat, egyúttal érezhetik a szabadban kerékpározás felemelő élményét.

Szakképzett oktatók: Foglalkozásainkat minden alkalommal szakképzett oktatók vezeti, hogy a gyermekek biztosan a megfelelő irányba haladjanak a kerékpározás rejtelmeinek elsajátításában. Emellett csapatunkban tevékenykedik volt profi kerékpárversenyző, illetve közlekedési szakember is, ennek köszönhetően egy olyan sokoldalú képzést kapnak a gyermekek, melyet egész életük során hasznosítani tudnak majd.

Szülői konzultáció: Tanfolyamaink során nagy figyelmet fektetünk a gyermekek folyamatos fejlődésére, és az egyéni teljesítményeket nyomon követve a szülőknek is rendszeresen komplex tájékoztatást adunk erről. Emellett a szülőknek lehetőségük van bent lenni a foglalkozáson az első alkalommal, illetve a bizonyos időközönként meghirdetett nyílt órákon, így személyesen is megbizonyosodhatnak róla, hogy jó kezekben van gyermekük.

Az a gyermek, aki játék közben képes teljes valóját átadni az őt körülvevő világnak, későbbi életének komoly feladatai során képes lesz szilárdan a világ szolgálatának szentelni magát."

 

Rudolf Steiner

Ti mondtátok :)

Nincsen jobb visszajelzés, amikor egy gyermek, szülő vagy nagyszülő mondja el a véleményét rólunk. Minden visszajelzésért hálásak vagyunk, hiszen ezekből tudjuk, hogy jó úton haladunk, és így tudtok segíteni, hogy még jobbak legyünk.

"Bandika egyensúlyának gyors fejlődésén még a mozgásfejlesztő tanára is meglepődött, mióta biciklizni jár."

Bandika nagymamája, Rákosmente

"Nagyon köszönöm a részletes tájékoztatást, örülök, hogy ilyen szépen halad Félix, ez szuper hír (...) köszönöm a sok figyelmet és szeretetet, amit kap tőletek!"

Félix anyukája, Újbuda

Köszönöm, hogy vagytok! Blanka legyőzte a félelmét a biciklitől :) Boldog karácsonyt, januárban jövünk :)

Blanka anyukája, Zugló

A szülők körében végzett anonim, online felmérés keretében adott válaszok a "Mi tetszik a legjobban az OviBringában?" kérdésre:

  • Profi oktatók, barátságos légkör

  • Családias légkör, gyermek orientált tanárok, változatos foglalkozások

  • Változatos feladatok, jó hangulat, figyelmes oktatók

  • Hogy közlekedési szituációkról is szó esik, nem csak bringázni tanulnak

  • Az oktatók igazán értenek a gyerekekhez és látszik, hogy élvezik, amit csinálnak.

  • Minden, nagyon fejleszti a gyermeket, nagyon hasznos, kedvesek és profik az oktatók

  • A játszva tanulás

  • A srácok hozzáállása. Az amúgy társaságban visszahúzódó, szégyenlős kislányomat is rá tudták venni, hogy beálljon, és csinálja a feladatokat :)

  • w-facebook
  • White Instagram Icon

Tel: +36/20-588-7540 

Email: ovibringa@gmail.com

Dreamland Cycling Kft.

7622 Pécs, Nagy Lajos Király útja 14. fsz. 3. 

OTP SZÉP Kártya

Elfogadóhely

© 2023 by Dreamland Cycling Kft. Proudly created with Wix.com